THUISARTS.NL

U kent vast vast wel momenten waarin u behoefte heeft aan medische informatie over een bepaalde klacht of ziekte. Hoe kan ik mijn klachten zelf aanpakken? Wanneer moet ik naar de huisarts gaan? Soms wilt u ná een bezoek aan uw huisarts de uitleg en adviezen thuis nog eens rustig nalezen. Of u zoekt gewoon meer informatie over een onderwerp, misschien omdat iemand in uw omgeving ziek is geworden. In al die situaties geeft Thuisarts.nl antwoord op uw vragen.
Op Thuisarts.nl vindt u duidelijke en begrijpelijke medische informatie.
U kunt zoeken op de beginletter van een onderwerp, op lichaamsdeel of met een zoekwoord. Elk onderwerp begint met een korte samenvatting. Als u verder klikt, krijgt u antwoord op vragen als; Waardoor komt het? Kan het kwaad? Wat kan ik er zelf aan doen? Hoe wordt het behandeld? Wanneer moet ik contact opnemen met de huisarts? Hoe gaat het verder? Vaak staan er filmpjes, plaatjes of tekeningen bij met uitleg.
Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en is in samenwerking met de Nederlandse huisartsen ontwikkeld.

 

 

Herhaalrecepten via de apotheek

Service Apotheek van Poppel:

– De app van Service Apotheek -> of telefoonnummer 085-1305811 als u in het bezit bent van een herhaalnummer (deze staat op het etiket van uw medicijndoosje).

– Uw vaste medicijnen automatisch herhalen? Aanmelden Herhaalservice

Service Apotheek Wijchen-Zuid:

– De app van Service Apotheek -> of telefoonnummer 085-0046673 als u in het bezit bent van een herhaalnummer (deze staat op het etiket van uw medicijndoosje).

– Uw vaste medicijnen automatisch herhalen? Aanmelden Herhaalservice

U kunt uw medicijnen twee werkdagen na de bestelling ophalen bij de apotheek of zodra u een afhaalbericht heeft ontvangen van uw apotheek.

De site Verwijsafspraken.nl geeft zorgverleners en patiënten antwoord op de vraag in welke situaties de huisarts betrokken moet worden en wanneer niet. Twijfel je of de huisarts een verwijzing moet schrijven? Wil je vaststellen of de huisarts betrokken moet worden bij het aanvragen van herhaalmedicatie? Of wil je weten of de zorg aan onverzekerden door de huisarts gedeclareerd kan worden? Dit zijn voorbeelden van vragen waarop je op deze site Verwijsafspraken.nl de antwoorden vindt.

ELEKTRONISCH UITWISSELEN MEDISCHE GEGEVENS

TIPS VAN THUISARTS